top of page

Kilo Verme Hedefi: En İyi Versiyonunuza Ulaşın!

Yeni hedefler çoğumuz için yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Kimi için bu daha başarılı olmak, kimi için daha çok para kazanmak, kimi içinse daha sağlıklı beslenmek veya kilo değişimi yaşamak anlamına geliyor.

Bununla birlikte, çoğunlukla seçilen sağlık ve kilo hedefleri kısıtlayıcı ve sürdürülemez olabiliyor. Bu da kişilerin birkaç hafta içinde eski düzenlerine dönmesi ve bir kısır döngü başlaması ile sonuçlanabiliyor.


Bu döngüyü kırmak için sadece sağlığı iyileştirmekle kalmayıp yaşam boyu takip edilebilecek kararlar almak çok önemli.

Biz de sizin en iyi versiyonunuza ulaşmanız için gerçekten sürdürebileceğiniz kilo verme hedeflerine uygun alışkanlıkları derledik.





Daha fazla işlenmemiş gıda tüketin.

Genel sağlığı iyileştirmenin en kolay ve en sürdürülebilir yollarından biri, daha fazla tam gıda tüketiyor olmaktır. Sebzeler, meyveler, çiğ yağlı tohumlar, tam tahıllar dahil olmak üzere işlenmemiş gıdalar, vücudun optimal düzeyde çalışması için ihtiyaç duyduğu çok sayıda besin öğesini içerir.


Şekerli içecekleri azaltın.

Şekerli içecek tüketimini tamamen kesmek en iyi seçenek olsa da tüketimi kademeli olarak en aza indirmek, bu alışkanlığı tamamen bırakmaya yardımcı olabilir. Çünkü şekerli içeceklerin hem çocuklarda hem de yetişkinlerde artan obezite, karaciğer yağlanması, kalp hastalıkları, insülin direnci ve diş çürükleri riski ile bağlantısı çalışmalarca gösterilmektedir.


Daha az oturun ve daha fazla hareket edin!

İster hareketsiz bir işe sahip olun ister sadece hareketsiz olun, birçok insan gereğinden fazla oturuyor  Bu yıl hareketinizi artırmak için asansör kullanımını azaltabilir, masa başı işiniz varsa her saat başı 5 dakika kalkıp yürüyebilir veya toplu taşımadan 1 durak önce inebilirsiniz.


Uyku düzeni oluşturun.

Uyku genel sağlığın en önemli bileşenlerinden biridir. Düzensiz bir uyku rutini pek çok negatif etkiyi beraberinde getirebilir. Yeterince uyumamanın birçok nedeni olabilir, bu nedenle uyku miktarını ve kalitesini iyileştirmenin en iyi yollarını belirlemek için programınıza ve yaşam tarzınıza odaklanmanız önemlidir. Yatmadan önce ekran başında geçirilen süreyi azaltmak, yatak odanızdaki ışığı minimuma indirmek ve kafeini azaltmak bazı basit yollarıdır.


Vücudunuzla ilgili negatif konuşmayı bırakın.

Vücutlarla ilgili olumsuz konuşmalara katılmak veya bunları duymak daha yüksek vücut memnuniyetsizliği ve düşük benlik saygısı ile ilişkilidir. Kendi vücudunuz hakkında olumsuz konuşmak da aynı şekilde. Kendi kendinize düzenli olarak olumlu konuşmak bu yıl için önemli hedeflerinizden biri olsun. Çünkü bu sadece kendi bedeninizle olan ilişkinizi geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda başkalarını vücutlar hakkında olumsuz konuşmayı bırakmaya da teşvik eder.


Evde daha fazla yemek pişirin.

Araştırmalar, evde daha fazla yemek pişiren kişilerin, dışarıda daha fazla yemek yiyenlere göre daha iyi bir beslenme örüntüsüne ve daha az vücut yağına sahip olduğunu gösteriyor. Haftalık beslenme planlarınızı önceden oluşturarak ve alışveriş günlerinizi belirlyerek hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.


Anda kalın.

Araştırmalar, anda kalmanın olumsuz düşünceleri azaltarak memnuniyeti artırabileceğini ve psikolojik sağlığı iyileştirebileceğini göstermektedir. Daha fazla anda kalabilmek ve buna çalışmak için meditasyonu deneyimlemenizi öneriyoruz 

bottom of page