top of page

Yaz Aylarında Kilo Korumanın 7 Yolu


1. Soğuk içecekleri şekersiz tercih edin.

Yaz sıcaklarında ferahlamak için soğuk içecekler kurtarıcımız olabiliyor. Ancak bu içeceklerin bilinçsiz bir şekilde tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. İşlenmiş olarak satılan bu ürünlerin şeker oranları çok yüksektir. Limonata, soğuk çay, soğuk kahve gibi içecekleri hazır almak yerine şekersiz versiyonlarını evde kolaylıkla yapabilirsiniz!


2. Salatayı sofranızdan eksik etmeyin.

Yaz aylarında yemeklerinizin yanına salata tercih etmek hem hafif hissetmeniz için hem de kilo korumak için ideal olacaktır. Hatta içerisine bir protein kaynağı da ekleyerek salatanızı tam bir öğün haline bile getirebilirsiniz. Peynir, ızgara tavuk, köfte, maş fasulyesi, ton balığı gibi proteinden zengin ürünlerle ferah ve besleyici salatalar hazırlayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, mayonezli soslardan kaçınmak ve yağı ölçülü kullanmak olacaktır.


3. Dondurmayı fazla kaçırmayın.

Yaz denince akla gelen ilk besinlerden biri olan dondurmayı fazla kaçırmak kilo korumamızı zorlaştırabilir. 1 top hazır dondurma yaklaşık 100-120 kcal enerji içerir. Her besinde olduğu gibi burada da önemli olan nokta porsiyon kontrolü olacaktır. Ölçülü ve ihtiyacımız kadar dondurma yemekte bir sakınca yok. Ayrıca ev yapımı dondurmalarla işi daha eğlenceli ve sağlıklı hale getirmek de mümkün!


4. Önceliğimiz su!

Terleme vücudumuzun su kaybetmesine neden olur. Bunun yanında kahve, çay, alkol gibi vücuttan su atılmasına neden olan içecekler de su kaybını arttırır. Bu susuzluğu gidermek içen sarılmamız gereken ilk içecek her zaman su olmalıdır. Yeterli su içtiğimiz ve vücudumuzu “nemli” tuttuğumuz sürece diğer soğuk meşrubatlara olan ihtiyacımız ve isteğimiz çok daha az olacaktır. Her gün 2-2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin!


5. Abur cuburdan uzaklaşmak için kendinize şans verin.

Sıcaklarla beraber mutfağa girmeye ve bir şeyler pişirmeye üşenip abur cuburlara yönelmek olasıdır. Eve birçok abur cubur alarak bunları devamlı tüketmek yerine, kendi sağlıklı atıştırmalığınızı tek seferde bol miktarda yapmanız ve bunu birkaç gün tüketmeniz çok daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Bu atıştırmalıklar için harika yaz meyve-sebzelerinden faydalanmak lezzetli bir seçenek olabilir!!


6. Her zaman dediğimiz gibi, bu yaz da aktif olun!

Sabah veya akşam serin saatlerde, yürüyüş veya sevdiğiniz diğer egzersizleri yapmayı deneyin. Kendinize, bedeninize ayırdığınız bu değerli vakit sizi hem ruhsal hem de fiziksel açıdan rahatlatacaktır.


7. Seyahat ederken düzen bozulabilir.

Seyahat sırasında evde yaptığınız atıştırmalıkları taşımak, meyve ve sebzelerden bolca yararlanmak mantıklı olacaktır. Ancak yine de beslenme düzenimiz seyahatlerde bozulabilir. Bu bozulmalar, sonrasında eski düzene dönüldüğünde vücudun tolere edebileceği bozulmalardır. Unutmayın, her şey dengeden ibaret!


bottom of page