top of page

Farkındalığın Beslenmedeki Yeri: Deneyimsel Beslenme Kampı


Sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve stres yönetimi günden güne daha önemli bir hale gelmekte. Beslenme alışkanlıklarımız, beden ve zihin sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip. Bu noktada, farkındalık kavramı devreye giriyor. Farkındalık, pek çok farklı anlama gelse de en temelde bilinçli bir şekilde anı deneyimlemek, dikkati şu anda olana odaklamak ve kabullenici bir tutumla yaşamak anlamına gelir. Beslenme bağlamında farkındalık, yeme alışkanlıklarını anlamayı, yeme davranışlarını sorgulamayı ve daha sağlıklı seçimler yapmayı sağlayan bir araçtır.


İyi bir farkındalık düzeyine sahip olunduğunda, yemek yerken bedendeki açlık ve tokluk sinyalleri daha iyi fark edilebilir. Böylece bedenin gerçek ihtiyaçlarına uygun olan yemek seçimleri yapılabilir.

Farkındalık aynı zamanda yeme davranışlarının sorgulanmasına yardımcı olur. Otomatik pilotta yeme davranışları sergilediğimizde, nedenlerini sorgulamadan hızlıca besinleri tüketebiliriz.


Seneca, İyi yaşamak için acele et ve şunu bil ki her gün başlı başına bir hayattır, der.


Farkındalığı artırmak, kişisel yaşam hikayelerimizi keşfetmek, beslenme ve bağırsak sağlığının önemini deneyimlemek için deneyimsel beslenme kampımıza davetlisiniz. İç sesimizle bize iyi geleni anlamaya alan açarken, bedenimizi beslemenin de bir hikayesi olduğunu keşfedeceğiz. Sindirimimizin bize neler fısıldadığını, bilimsel ve yaratıcı atölye çalışmaları ile içselleştireceğiz.


Kişisel Beslenme Planları: Katılımcılar, Kişisel Beslenme Planları, Beden ve Ruhun İhtiyaç Haritası ve Kişisel Yaşam Pusulası rehberliğinde evlerine dönerek içsel dünyalarına yeni deneyimler katacaklar.


Kamp Süresince Keşif: Kamp süresince edindiğiniz deneyimlerle içsel dönüşümünüze katkıda bulunun. Gündelik yaşamınızdaki nasıl ve nedenlere bakarak farkındalığınızı geliştirin.

Ya da

Gündelik hayatınızda atladığınız "nasıllar"ı ve nedenleri dışarıdan bir gözle keşfetmek için alan açın.


Bu bütünsel dönüşüm ve farkındalık programına katılarak hayatınıza yeni bir soluk getirin!

Ya da

Bu bütünsel dönüşüm ve farkındalık programı sonunda, kendi benzersiz hikayenizi keşfetmek için hazır olun!

Comments


bottom of page